Winkel van Vindmijnwijn.nl is gevuld! Nu meer verkopen

Vlak voor de zomer is Vindmijnwijn.nl live gegaan. De website is een samenwerkingsplatform voor kleinschalige wijnimporteurs en -winkels om hun wijnen beter onder de aandacht te brengen van wijnliefhebbers. Hoe gaat het met het platform?

 – een bijdrage van communicatiespecialist & wijnhandelaar Doede Jaarsma

Uniek aanbod van ruim 400 wijnen

Op het verkoopplatform staan inmiddels meer dan 400 wijnen van 28 wijnwinkels. En het aantal groeit nog steeds! Gezamenlijk hebben we nu een prachtig aanbod voor mensen die verder kijken dan de supermarkt.

De afgelopen periode hebben we onze handen vol gehad om de winkel goed gevuld te krijgen. Ons doel was om een groot aanbod van unieke wijnen goed bereikbaar te maken voor de consument. We zijn heel blij dat deze eerste stap is gelukt!

De volgende uitdaging: meer verkopen

Op termijn willen we doorgroeien naar een aanbod van 1.000 wijnen. Maar eerst gaan we ons richten op de consument. De grootste uitdaging is om meer verkopen te realiseren. We zitten op dit moment op enkele bestellingen per week. Dat kan én moet natuurlijk nog 100 keer beter! We werken aan twee dingen:

  • meer bezoekers naar de website door beter gevonden te worden;
  • meer conversies: Bezoekers op de website moeten vaker koper worden.

Nu kunnen we een grote online advertentiecampagne starten. Maar dat werkt slechts heel kort en is erg duur. We investeren liever in zaken die op lange termijn effect hebben. Hier zijn we mee bezig:

Naamsbekendheid vergroten
  • SEO-optimalisatie: Op steeds meer zoekwoorden die online wijnkopers gebruiken in zoekmachines willen we in de top 10 van de resultaten komen. Hiervoor zijn we nu op de achtergrond heel veel content aan het toevoegen.
  • We doen met 58 wijnen van 8 leveranciers mee aan de Grote Hamersma 2019. Nu nog even duimen dat veel van de wijnen hoog gaan scoren!
  • Nu de winkel goed is gevuld gaan we steeds vaker actief de publiciteit in. Laatst stonden we een weekend lang op Nu.nl met een advertorial.
Meer conversies

Hoe selecteert een wijnliefhebber uit het aanbod van 400 wijnen zijn of haar favoriet?

  • Dat vraagt om een goed zoekfilter en pagina’s met achtergronden over wijnlanden, wijnsoorten, wijnstreken en druivensoorten.
  • We willen binnenkort starten met een blog over unieke wijngebieden en druiven. Wie heeft er interesse om hieraan mee te gaan doen? Mail ons op info@vindmijnwijn.nl
  • Vooral van vrouwelijke bezoekers krijgen we regelmatig te horen dat de website nog een beetje ‘clean’ is. Wijn is beleving! Een terechte opmerking, we hebben ons vooral gericht op de techniek. We gaan aan de slag met een vormgeving met meer beleving.

Doede Jaarsma
doedejaarsma.nlcasadelvinoamsterdam.nl, vindmijnwijn.nl

Meer Doede

Als fysieke winkel profiteren van online
✓ Het vervolg op een wild idee
✓ Webshop? Denk aan de nieuwe privacywetgeving!

✓ Een goede webshop is veel meer dan een bak producten
✓ Meer bezoek naar je website?
✓ Wat zijn jouw online voornemens voor 2017?
✓ Voor wijnliefhebbers zijn heel veel pareltjes onvindbaar
✓ Je staat verbaasd hoe gebruiksonvriendelijk je website is
✓ Hoe krijg je het échte winkelgevoel in een webshop?

✓ Klikkers zijn nog geen kopers
✓ Een goede homepage verleidt klant tot snel doorklikken
✓ Online wijn verkopen vraagt kennis van online marketing

Lees een interview met Doede Jaarsma over dit project: ‘Wijnhandelaren en importeurs hebben het unieke assortiment, Vindmijnwijn.nl heeft de online expertise’