Meer bezoek naar je website?

Doede Jaarsma

Wil je meer bezoek naar je website of webshop? Dan kan online adverteren een optie zijn. Het kan snel en goedkoop bijdragen aan het vergroten van je online naamsbekendheid.

Het is niet zo moeilijk om zelf een campagne te starten op Facebook en/of Google AdWords. Maar bezint eer ge begint. We hebben vier tips voor je.

1
Kies het gebied waar je wilt adverteren

Wie moet je advertentie zien? Met zowel Facebook als Google AdWords kun je op postcode of gebied adverteren. Alleen mensen die daar op dat moment zijn, krijgen jouw advertentie te zien.

Heb je bijvoorbeeld een winkel of restaurant in Den Helder, dan heeft het weinig zin om in Sittard te adverteren.

2
Kies de goede zoekwoorden

Stel, je adverteert via Google AdWords op het zoekwoord ‘champagne’. Dan denk je dat iemand die via Google op zoek is naar champagne jouw advertentie ziet. Alleen, iemand die ‘champagne-kleurige jurk’ zoekt krijgt ook jouw advertentie te zien. Of Camping in Champagne, champagneontbijt bestellen, champagneglazen en ga maar door.

Voor iedereen die op jouw advertentie klikt betaal je! Kies dus goed de woorden waarop je gevonden wilt worden. Kies bijvoorbeeld de combinatie ‘online champagne bestellen’.

Doe ook eerst even een onderzoekje voor je de campagne aanzet. Waarschijnlijk heb je concurrentie. Zorg ervoor dat jouw advertentie onderscheidend is.

3
Maak duidelijk wat je advertentie moet doen

Waar komen de mensen die op je advertentie klikken terecht? Je adverteert bijvoorbeeld voor een wijn bij asperges. Bedenk goed waar mensen terecht moeten komen als ze op je advertentie klikken.

Maak eventueel een aantrekkelijke aparte pagina op je website. Dat is de landingpage waar je advertentie naar toe moet linken. We zien maar al te vaak dat advertenties leiden naar bijvoorbeeld de homepage. Daar is dan nauwelijks iets te vinden over het product waar je voor adverteert.

4
Hou de kosten per klik in de gaten

Hou de kosten van je advertentiecampagne scherp in de gaten. Kijk naar de kosten per klik en het percentage kliks dat tot resultaat leidt (bijvoorbeeld een aankoop of reservering). Wegen de kosten op tegen de opbrengsten?

Onze tip: ga niet te lang door. Pauzeer je campagne en bekijk waar je dingen kan verbeteren en aanscherpen. Beter weinig kliks met resultaat dan veel ‘waste’: nutteloze kliks van mensen die soms maar een seconde op je website blijven. Blijf bijsturen tot je je doelgroep te pakken hebt waar je daadwerkelijk resultaat bereikt.

Oh ja, vergeet niet om een kortingscoupon te gebruiken bij Google AdWords. Daarmee krijg je als nieuwe adverteerder € 50 of € 75 gratis advertentiebudget. Daarmee kan je mooi oefenen.

Doede Jaarsma
doedejaarsma.nlcasadelvinoamsterdam.nl, vindmijnwijn.nl

Meer Doede

✓ Als fysieke winkel profiteren van online
✓ Winkel van Vindmijnwijn.nl is gevuld. Nu meer verkopen
✓ Het vervolg op een wild idee
✓ Webshop? Denk aan de nieuwe privacywetgeving!
✓ Een goede webshop is veel meer dan een bak producten
✓ Wat zijn jouw online voornemens voor 2017?
✓ Voor wijnliefhebbers zijn heel veel pareltjes onvindbaar
✓ Je staat verbaasd hoe gebruiksonvriendelijk je website is
✓ Hoe krijg je het échte winkelgevoel in een webshop?
✓ Klikkers zijn nog geen kopers
✓ Een goede homepage verleidt klant tot snel doorklikken
✓ Online wijn verkopen vraagt kennis van online marketing