Manoella, bezielde wijn

Manoella is een wijn van Wine&Soul, een project van Sandra Tavares da Silva en Jorge Serôdio Borges in de Douro-vallei. 

Sandra werkte eerder onder andere voor Quinta Vale D. Maria (Cristiano Van Zeller), haar man Jorge Serôdio Borges voor Dirk Niepoort. Het echtpaar maakt sinds 2001 een serie wijnen en port onder de naam Pintas, waarmee ze direct beroemd werden.

Inmiddels bezit Wine&Soul 30 ha wijngaard in de Pinhão-vallei, waaronder sinds 2009 Quinta da Manoella, een wijngaard met planten tot over de 100 jaar oud. De wijn Manoella Vinhas Velhas behoort sindsdien tot de beste van Portugal. De Manoella op de foto is het kleine broertje van deze topwijn.

😍 Manoella 2014, € 17,95 – Wijnhandel Moreau
Van touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinta francisca. 16 maanden gerijpt op vaten van gebruikt Frans eikenhout. Perfecte balans van gezond, kwiek, zoetzuur fruit, hout, bloemen en fijne, licht strenge aardse en kruidige tonen, fijnmazige, pittige tannine, goede concentratie, redelijke lange afdronk, die vooral wordt gedragen door gezond fruit en schone, kraakheldere zuren. Wine&Soul, wijn met een ziel, daarmee is niets teveel beloofd.

Verkrijgbaar op diverse adressen, waaronder www.wijnhandelmoreau.nl, die mij deze wijn liet proeven. Exclusief importeur van de wijnen van Wine&Soul is André Kerstens – Partners in Wijn in Den Haag.