Nieuw bij Bensdorp Wijnen/de Confrérie: Quinta da Lapa

Quinta da Lapa

Quinta da Lapa is een nieuw Portugees wijnhuis (wijnregio Tejo) bij Bensdorp Wijnen en de Confrérie des Amateurs du Bon Vin.

Er is veel te zeggen over wijnconcoursen en de waarde van de diverse medailles, maar als je als wijnproducent op het Concours Mondial de Bruxelles (editie 2018) twee keer Gold én twee keer Grand Gold in de wacht sleept, dan ben je goed bezig. Hooguit 10% van de ingezonden wijnen krijgt Gold en niet meer dan 1% Grand Gold.

De Quinta da Lapa Syrah Reserva 2015 verdiende op het CMB tevens de prijs ‘Revelation Portugal 2018’ voor de hoogste score van alle ingezonden Portugese wijnen.

Quinta da Lapa, 100 ha groot, bestaat al sinds 1733 en ligt op zo’n 70 kilometer ten noorden van Lissabon in de Taagvallei. Lokale druiven zijn onder meer trincadeira, arinto, touriga nacional en fernâo pires, internationale rassen viognier, chardonnay, merlot, syrah en cabernet sauvignon.

Wouter Bensdorp: “Het Tejogebied zelf is nog niet zo bekend en de wijnmakers van Quinta da Lapa werken er hard aan om internationale erkenning te krijgen. Het zijn wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding: je betaalt er voor de wijn én niet voor de naam!”

Bensdorp Wijnen importeert een deel van zijn wijnen zelf en werkt daarnaast samen met de Confrérie des Amateurs du Bon Vin. Wijnen van Quinta da Lapa zijn op beide adressen verkrijgbaar.