Nieuw bij Plus: Baron von Maydell

Nieuwe, of eigenlijk ándere wijnen van Baron von Maydell bij supermarkt Plus. Ik kom op internet namelijk besprekingen tegen van een jaar geleden van andere wijnen van dit Duitse wijnmerk. Nieuw zijn in ieder geval een Grauburgunder (pinot gris) en een Spätburgunder (pinot noir). De laatste wint.

De producent is Weingut Siegbert Bimmerle in Baden. Waar de druiven voor Baron von Maydell precies vandaan komen is niet duidelijk. Op de website komt het merk Baron von Maydell niet voor. Dit wijnbedrijf heeft talloze wijngaarden over een afstand van 90 kilometer langs de Rijn in de zuidelijke deel van de wijnregio Baden. Er is wel een aparte website voor dit merk: Baron-von-maydell.de.

Anyway, the proof of the wine is in the drinking.

🤔 Baron von Maydell, Grauer Burgunder 2019, Plus € 7,99
Groene appel, witte pruimen en perzikachtig zoet fruit, vooral dankzij het restzoetje. Prettige bitters en kruidig zuur. Het zoet-zure element domineert echter het profiel van de wijn en gaat tegenstaan. Het is een toegankelijke en smaakvolle Pinot Gris, die voor deze prijs reliëf mist, 12,5 % alcohol.

😋 Baron von Maydell, Spätburgunder 2016, Plus € 7,99
Kwiek pittig-kruidig friszoet kers- en besfruit met fijne zuren. Erg levendig nog voor een 3 jaar oude wijn. In de behoorlijk aanhoudende afdronk veel florale vrolijkheid, herfst-bossige melancholie en troostend lichte tannine. Zeer prima voor 8 euro, 13,5%.