De ’19 beste’ wijnbars/restaurants van Amsterdam

De Zweedse uitgever Star Wine List heeft een online gids met een selectie aanbevolen Amsterdamse wijnhoreca uitgegeven. Sommelier Edwin Raben en wijnschrijver Simon J Woolf selecteerden de volgens hen 19 beste Amsterdamse wijnbars en wijnrestaurants.

De Amsterdamse uitgave is de 31ste gids van Star Wine List, die eerder in steden in 20 landen op zoek ging naar ‘de beste wijnbars’.

• Check hier de Amsterdamse gids: starwinelist.com/amsterdam

Een toepasselijk moment om vandaag de gids te lanceren, de dag dat de Nederlandse horeca de deuren weer op een kier mag zetten, ook al is het de vraag of, en zo ja in hoeverre de 19 in de gids opgenomen horecazaken de draad vandaag weer kunnen oppakken.

De gelukkigen zijn, op alfabetische volgorde: 4850, BAK, Bambino, Binnenvisser, Brasserie van Baerle, Bubbles & Wines, Café de Klepel, Choux, Ciel Bleu, GlouGlou, Hotel de Goudfazant, Pianeta Terra, Restaurant Marius, Rijsel, Scheepskameel, Shiraz, The Lobby Fizeaustraat, Toscanini en Zoldering.

• Het (Engelstalige) persbericht over de gids vind je hier:
https://www.sjakes.com/2020/blog-horeca/star-wine-list-puts-amsterdam-on-the-global-wine-map/