Nieuwe wijnbar in Zwolle: Oak

In Zwolle is Wine & Foodbar OAK geopend aan het Gasthuisplein 23. Voorheen zat hier café The Livingroom.

Het lijkt erop dat de horecazaak een vervolg is op (of een project van) The Blue Yard, groothandel in wijn, speciaalbier en delicatessen sinds 2013.

Het management van Oak is in handen van Hinrich, Laura en Pieter (vlnr op de foto). Hinrich Prins en Pieter Blaauwhof zijn de eigenaren.

Op Facebook schrijft Oak: “Wij zijn verzot op wijn en vinden daarom dat Zwolle een goede wijnbar kan gebruiken. Een plek waar je samenkomt met vrienden of familie, in een relaxte setting, met lekkere muziek, maar allemaal zonder al teveel poespas.”

Op de kaart staan ‘goed gevulde planken met streetfoodstyle gerechten’ en zo’n 100 wijnen, waarvan een deel per glas wordt geschonken met behulp van de slimme schenksystemen Wine By The Glass en Coravin. De wijnen zijn tevens te koop in de webshop van Oak. Naast wijn is er ook onder meer speciaalbier en koffie verkrijgbaar.

Informatie over de leverancier(s) – eigen import? – van de wijn ontbreekt. Tevens is de wijnkaart op de website op het moment van schrijven nog niet in te zien, evenmin als de menukaart.

De eerste etage van het pand is te huur voor wijnproeverijen of andere meetings, met ruimte voor zo’n 25 mensen.