Blije Wijnen – Nieuwe natuurwijnwinkel in Rotterdam

Blije Wijnen was al twee jaar actief op de Rotterdamse Oogstmarkt en online met een webshop, nu is er ook een fysieke winkel. Blije Wijnen importeert en verkoopt uitsluitend vin naturel. 

Eigenaresse Maud van Berlo haalt haar natuurwijnen op dit moment uit de Languedoc, de Loire-vallei, Beaujolais en Catalonië.

“Blije Wijnen is altijd op zoek naar wijnen die leven”, schrijft ze op de website. “Wijnen die spannend zijn en zo puur als mogelijk gemaakt worden. Liefst zonder enige toevoeging in de cave. Gegist druivensap. Niks erin, niks eruit.”

Maud van Berlo noemt haar importbedrijf en wijnwebshop ‘een uit de hand gelopen passie en hobby’. Ook het conserverende additief sulfiet wordt tot de ongewenste toevoegingen gerekend – altijd een kwetsbaar punt bij vin naturel – maar Maud zegt dat ze hoge eisen stelt aan de zuiverheid van de wijnen die ze importeert.

De winkel is tevens afhaalpunt voor bestellingen van desembrood van microbakkerij Das Brot aan de Keileweg. Maud werkt ook samen met worstmakerij Wild Vleesch, die worsten maakt met haar wijn. Uiteraard zijn die ook te koop in de winkel van Blije Wijnen.

Blije Wijnen, Schietbaanstraat 47-B in Rotterdam, is geopend in de middag op donderdag, vrijdag en zaterdag. Elke eerste en derde zaterdag van de maand staat Maud op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein, waar de wijnen ook per glas kunnen worden besteld.