Biefstukkenwijn met koeienletters

Beefsteak

Etiketten die duidelijk zijn over de beste match met het menu, je ziet ze steeds vaker. Ik vind het een goed idee. Als er met koeienletters BEEFSTEAK opstaat, dan zijn twijfelaars snel klaar met hun wijnkeuze.

Dieren op het wijnetiket schijnen het goed te doen in de retail. Ze maken de fles herkenbaar, het is geinig en het roept emoties op.

Vrouwen vallen voor plaatjes van aaibare dieren, terwijl harige types uit de category Big Five – je weet wel: leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn – de mannen aanspreken.

Dit beweren de marketeers in de reclamewereld, en die zullen het wel weten.

Een tijdje geleden viel mijn oog op de Zuid-Afrikaanse huiswijnen van de grote Britse pubketen Mitchells & Butler, waarbij het dierenplaatje op het etiket de gasten helpt bij de wijn-spijskeuze.

Een kip op de fles Chardonnay, een koe voor de Cabernet Sauvignon en de Shiraz laat een varken zien.

Simpel en doeltreffend.

Nu kom ik deze Argentijnse wijn van de druif malbec van de Beefsteak Club tegen. Het lijkt mij een perfecte (huis)wijn voor eetcafés, grillrestaurants en andere vleestijgers, in ieder geval qua etiket en uitstraling.

Hopelijk is hij ook lekker. De Belgische wijnleverancier WineShare in Rotselaar vindt van wel: ‘Diepe en levendige Malbec met een intense neus van pruimen en donkere chocolade. Weelderig en gelaagd in de mond, met een heerlijke, mooi geïntegreerde vanilletoets en erg fijne tannines. Uiteraard een aanrader bij uw steakgerechten!’