Wijnimporteurs in Nederland

Regio Utrecht, Flevoland, Gelderland
Regio Utrecht, Flevoland, Gelderland

Op Google Maps heb ik zo’n 900 wijnimporteurs in kaart gebracht. Een mooie database, die ik bijhoud sinds 2011. Met deze kaart is de kiem gelegd voor de website wino.sjakes.com, waarop je dit nu leest.

Op de kaart staan Nederlandse en Belgische wijnimporteurs die een website hebben met een duidelijk overzicht van het assortiment. Deze kaart is niet langer openbaar. Ik gebruik hem nu voor mijn project Wijn Import Nieuws Online, dat ik in januari 2016 ben begonnen.

De meeste van de importeurs op de kaart bieden hun wijnen via hun website rechtstreeks te koop aan, vaak zowel voor horeca en handel als voor particulieren.

Voor wijnwinkels, slijterijen, horecaondernemers, delicatessenwinkels, kookwinkels, webshopbedrijven en particuliere wijnliefhebbers is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van wat er op de markt te verkrijgen is. Vooral lokale samenwerking biedt veel voordelen.

Uiteraard zijn importeurs zelf ook geïnteresseerd in de ontwikkelingen op de wijnmarkt en de activiteiten van collega-importeurs.

Schermafbeelding 2016-03-18 om 18.59.55Met de WINO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle importactiviteiten en aanverwante wijnbusiness in Nederland.

Schrijf je in voor elke maand wijnimportnieuws, nieuwe wijnhuizen, wijn(web)winkels, wijntrends, wijnbars, horecatips, wijnevents en andere wijninitiatieven.

Heb je zelf (wijn)nieuws te melden? Mail het me op:
han.sjakes@gmail.com