Premium wijnen Badenhorst nu bij Wijnkooperij de Lange

Adi Badenhorst

Nieuw (vanaf 1 mei 2023) in de portfolio van Wijnkooperij de Lange: de premium wijnen van A.A. Badenhorst Family Wines van de Kalmoesfontein Farm in de vooruitstrevende Zuid-Afrikaanse regio Swartland.

In deze wijngaarden staan veel 60 tot 70 jaar oude bush vines van chenin blanc, cinsault en grenache. Volgens Wijnkooperij de Lange ligt op de Kalmoesfontein Farm “de focus op baie-logical farming en het maken van natuurwijnen”.

A.A. Badenhorst Family Wines is een van de belangrijkste wijnhuizen in Swartland. Adi Badenhorst begon hier samen met zijn neef Hein in 2008 met zo’n 60 hectare aan wijngaarden. 

En Family Wines zijn het. Wijnkooperij de Lange: “Adi’s vrouw Cornelia zorgt voor de prachtige fotografie, zijn moeder Judy zie je vaak in de keuken of in de groentetuin, zijn broer Charl runt samen met zijn vrouw Semma de accommodatie en bedacht de vermaarde ‘Pizza Night at Adi’s’, die iedere donderdag druk bezocht wordt door wijnmakers en wijnliefhebbers uit de hele Kaap-regio.”

Twee van de meest gerenommeerde wijnen zijn The Golden Slopes Chenin Blanc en Raaigras Grenache. Samen met andere witte en rode wijnen van de Kalmoesfontein Farm zal de importeur zich voornamelijk richten op de gastronomie en de particuliere wijnliefhebber.