Bouchard Père & Fils naar Wijnkooperij De Lange

Het bekende Bourgognehuis Bouchard Père & Fils is overstapt van Oud Reuchlin & Boelen (Zoetermeer) naar Wijnkooperij de Lange in Breda.

Bouchard Père & Fils bezit 130 hectare wijngaarden, waarvan 74 ha Premier Cru en 12 ha Grand Cru, waaronder Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves, Vignes de l’Enfant Jésus, Bonnes-Mares en Meursault Perrières.

Vorig jaar besloot het wijnhuis over te gaan op biologische teelt. Het streven is dat alle wijn vanaf 2024 biologisch gecertificeerd is.

Wijnkooperij de Lange werkt al 10 jaar met het champagnehuis Henriot, dat eigenaar is van Bouchard & Fils. Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange: “Met Bouchard Père & Fils zullen wij ons met de distributie voornamelijk richten op de gastronomie, de particuliere wijnliefhebber en de leden van onze exclusieve wijnclub CUVE 38.”