Nieuw: Capstone California Wines Education Program

Het California Wine Institute, dat al sinds 1934 de Californische wijnhuizen ondersteunt, lanceert het Capstone California Wines Education Program.

Dit opleidingsprogramma maakt deel uit van een promotiecampagne (‘Golden State of Mind campaign’) met als doelstelling de export van Californische wijn in 10 jaar tijd met 2,5 miljard dollar te verhogen.

Het scholingstraject biedt vier studieniveaus, van beginner (geen wijnkennis vereist) tot expert. De lesstof omvat het complete pakket: geschiedenis en druivenrassen, geografie en klimaat, wijnbouw en vinificatie, wijnwetgeving en classificaties, etc.

De studiegidsen zijn ontwikkeld door een team van experts, waaronder journalisten, Masters of Wine (MW), Master Sommeliers (MS) en vooraanstaande wijndocenten. 

De cursussen zijn een mix van zelfstudie en online lessen. Elk niveau wordt afgesloten met een examen en een Capstone California-wijncertificaat. Voor alle vier de certificaten betaal je $2.275,-.

Er staat nog een niveau ‘California Wine Ambassador’ in de planning (op locatie in Californië, kosten inclusief reis $4.250,-), waarna de deelnemers gekwalificeerd zijn om zelf alle niveaus van de Capstone-cursus te geven en seminars over Californische wijnen over de hele wereld te leiden.

Overigens is op de website (tabblad Study Guides) ook veel gratis nuttige informatie over Californische wijnregio’s te vinden, zoals bovenstaande kaart.