De Wijnboer – verhalen en recepten rond het vuur

De Wijnboer – Verhalen en recepten rond het vuur is een boek van Olle Swets, eigenaar van De Wijnwinkel in Amsterdam, en zijn vrouw fotograaf Charlotte Marres met foto’s en verhalen over wijn, wijnboeren en recepten om op open vuur te bereiden.

Olle: “Een boek over wijn en eten, maar zeker ook over mensen. Goede wijn is altijd het verhaal van een gepassioneerde wijnmaker die flinke obstakels moet overwinnen. We reisden met een zelfontworpen keukentje langs deze ondernemers in Europa om in hun gaard op open vuur met hen te koken. Zo raakten we geïnspireerd door hun familierecepten. Coquilles met een druppel olijfolie en witte wijn van Saša Radikon in Friuli, een salade met voorjaarsgroenten van Silvia Altare in Barolo.”

The book is written in Dutch but for those who speak English we have translated the recipes in the book. We are happy to add the translations to your order upon request. 

De Wijnboer (Nijgh & Van Ditmar, € 29,99) is verkrijgbaar in (online) boekhandels en in (de webshop van) De Wijnwinkel (Runstraat 23, Amsterdam). Tevens biedt De Wijnwinkel het boek aan als pakketten in combinatie met twee, zes of tien wijnen die in het boek figureren.