Nederland in top 5 aantrekkelijkste wijnmarkten

Nederland is het op 4 na meest aantrekkelijke land voor de internationale wijnhandel volgens marketingbureau Wine Intelligence. Vorig jaar (2018) nam ons land de 9e plaats in.

Het is de 7e keer dat dit jaarlijkse onderzoek – Global Compass 2019 – wordt gepubliceerd, waarin de kansen en mogelijkheden voor wijnproducenten en wijnhandelaren in 50 landen worden ingeschat op basis van economische factoren en consumptietrends.

De Verenigde Staten blijven de eerste positie innemen, ondanks het gegeven dat de wijnconsumptie er in volume daalt. Amerikaanse wijnliefhebbers hebben meer geld over voor hun wijn, terwijl het aandeel speciaalbieren en spirits op de drankenmarkt in de VS toeneemt. Dit is overigens een trend die wereldwijd gaande is.

De nummers 2 tot en met 4 zijn Canada, Frankrijk en Duitsland. Ons land passeerde China (6e), waar de wijnimport voor het eerst in vijf jaar daalt, mede dankzij minder economische groei.