Pierre Monier (Saint-Joseph) verdient 3 euro per uur

Slechts 5 ha bezit Jean-Pierre Monier in Saint-Désirat (AOC Saint-Joseph) en daarvan wordt een deel in beslag genomen door abrikozen, kersen en perziken.

Hij kan er maar net van rondkomen. Maakt geld gelukkig? “Ik heb berekend dat ik nog geen drie euro per uur verdien, maar ik ben zó blij.”

Domaine Monier Perréol is sinds 2006 biodynamisch gecertificeerd. Een deel van de wijn maakt Pierre samen met Philippe Perréol, die zelf geen vinificatie-faciliteiten heeft. Het fruit van beide wijngaarden wordt soms eenvoudig samen verwerkt in de kelder van Monier.

Importeur Anfors-Imperial: “Het lijkt alsof we teruggaan naar de vorige eeuw, zo lieflijk, vredig en natuurlijk is de omgeving en zijn levensstijl. En dat is ook precies wat hij nastreeft met zijn wijnen. (…) We waren oprecht ondersteboven toen we de syrah en marsanne proefden. Deze kwaliteit verkoopt zichzelf.”