Mouscaillo (Limoux) nieuw bij B.J. de Logie

Het kleine familiebedrijf Domaine de Mouscaillo in Limoux in de Languedoc is nieuw in het pakket van importeur/wijnhandel B.J de Logie in Amsterdam.

Mouscaillo bezit 6 ha wijngaarden in het pittoreske bergdorpje Roquetaillade ten zuiden van het stadje Limoux. De wijngaarden liggen aan de voet van de Pyreneeën op zo’n 400 meter hoogte, wat zorgt voor de gewenste verkoeling voor de chardonnay, pinot noir en chenin blanc.

B.J. de Logie: “Het domaine wordt gerund door Marie-Claire en Pierre Fort. Pierre leerde het vak van de wijnmaker van Château de Tracy in de Loirevallei (Pouilly-Fumé). Kenmerkend voor de stijl van Mouscaillo zijn finesse, fraîcheur en een zekere mineraliteit.”

Het domein maakt drie wijnen: Limoux Blanc van oude stokken chardonnay (95%), mauzac en chenin blanc, een Pinot Noir IGP Haute Vallée de L’Aude en een Crémant de Limoux van chardonnay, pinot noir en chenin blanc.