Domaine du Pégau (Zuid-Rhône) nieuw bij Morstein

Wijnimportbedrijf Rieslinghuis / webshop Morstein haalt als Duitsland-specialist voor het eerst een Frans domein in huis: Domaine du Pégau (Châteauneuf-du-Pape).

Het is de eerste niet-Duitse wijn van Rieslinghuis/Morstein (sinds 2018, voordien bekend als het Rieslinghuis).

“Wij spreiden onze wijnvleugels uit en starten met het importeren van een paar uitzonderlijk goede producenten buiten Duitsland”, aldus Morstein in de nieuwsbrief.

“Toen Robert Parker nog de Rhône recenseerde, waren de 100 punten eerder regel dan uitzondering voor hun luxe cuvée De Capo. (…) De reden dat ze gerekend worden tot de wijnelite is te proeven in alle wijnen, van Côtes du Rhône tot aan Châteauneuf-du-Pape.”

De Château Pégau Côtes du Rhône Cuvée Maclura 2016 kreeg in de Amerikaanse pers lovende kritieken, met onder andere een notering in de top 100 van de Wine Enthusiast en 90-92 punten in Parker’s Wine Advocate.

Het paradepaardje van Pégau is de Châteauneuf-du-Pape cuvée reservée 2016. Rhône-specialist en ex-wijncriticus van de Wine Advocate Jeb Dunnuck plaatste deze wijn in de range 96-99 punten (‘a ripe, sexy, port-like beauty’).