Micro-vigneron Cédric Garreau nieuw bij Blije Wijnen

Natuurwijnimporteur Blije Wijnen in Rotterdam heeft Cédric Garreau (Anjou, Loirevallei) aan het assortiment toegevoegd.

Cédric Garreau van Garo’Vin is wat je noemt een micro-vigneron. Hij bezit 3,5 ha wijngaarden rond Beaulieu-sur-Layon in de regio Anjou aan de Loire.

Volgens zijn Parijse agent wordt Cédric Garreau vanaf zijn eerste oogst in 2010 omarmd door lokale wijnliefhebbers en verkoopt hij nog steeds de meeste van zijn wijn op barbecues die hij organiseert op zijn kleine domein.

Maud van Berlo van Blije Wijnen: “Hij maakt wijn in een stenen cave (lees: schuur) tegenover zijn huis waar hij met zijn vrouw en 2 kleine kindjes woont. Alle wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en hij gebruikt liefst geen sulfiet. Hij staat bekend om zijn Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Wij werden ook erg blij van zijn Grolleau PetNat. We zijn onwijs blij dat we gaan samenwerken. De wijnen zijn super lekker!”