Freemark Abbey en Gran Moraine naar Verbunt Verlinden

Freemark Abbey (Napa Valley)

Freemark Abbey (Napa Valley) en Gran Moraine (Oregon) stappen over naar importeur Verbunt Verlinden in Tilburg. Beide wijnhuizen werden voordien vertegenwoordigd door Oud Reuchlin & Boelen (Zoetermeer).

Beide wijnhuizen komen uit de stal van Kendall-Jackson/Jackson Family Wines, waarmee Verbunt Verlinden al vele jaren zaken doet.

Freemark Abbey Winery in Napa Valley is in 1886 opgericht door Josephine Tychson, de eerste vrouwelijke wijnmaker van Californië. Sinds 2006 is het bedrijf eigendom van Jackson Family Wines. Het domein maakt klassieke, verfijnde wijnen met veel structuur, afkomstig van vier wijngaarden/terroirs. De cabernet sauvignons, de specialisatie van wijnmaker Ted Edward, hebben een uitstekende reputatie.

Gran Moraine ligt in Willamette Valley, Oregon (AVA Yamhill-Carlton). Verbunt Verlinden: “Wijnmaker Shane Moore maakt hier wijnen in de traditie van de klassieke Bourgognes; chardonnay en pinot noir met een focus op balans. Zijn onvermoeibare aandacht voor details in de wijngaarden en winery resulteert in precisie en elegantie in de fles.”