The French W&S Business Network brengt inkopers en aanbieders van wijn, bieren, cider en spirits bij elkaar

The French Wine & Spirits Business Network is een initiatief van Business France, de commerciële afdeling van de Franse Ambassade. Sinds een paar jaar brengt dit online platform professionele inkopers en aanbieders van Franse wijn, bieren, cider en spirits bij elkaar. Tijdens de huidige pandemie bewijst het netwerk zijn dienst meer dan ooit.

Michèle Lainé van Business France: “Nu onze vrijheid om te reizen en het organiseren van proeverijen en wijnbeurzen worden belemmerd, mogen we dankbaar zijn dat we via internet tenminste een aantal van onze activiteiten kunnen voortzetten. Dankzij de digitale middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben kunnen we contact met elkaar houden en kan de export/import van goederen toch doorgaan.” 

Wijnimporteurs en andere inkopers kunnen kosteloos gebruik maken van The French W&S Business Network. Op het platform bieden meer dan 1.600 Franse producenten wijn en andere dranken aan. Importeurs en wijnhandelaren die zich registreren en een account aanvragen (goedkeuring kan even duren vanwege identiteitscontrole) kunnen het aanbod onder andere bekijken per regio, per producent, op prijsklasse en op actualiteit. Uiteraard kan contact gelegd worden met de producenten, bijvoorbeeld om proefflessen aan te vragen.

Dat The French W&S Business Network een interessant aanbod heeft, bleek begin november bij de alternatieve ‘Corona-editie’ van de bekende Tastin’ France proeverijen die dit jaar wegens Covid-19 moesten worden afgelast.

Op verzoek van Michèle Lainé stuurden 14 van de 40 domeinen die in oktober naar Amsterdam hadden willen komen, enkele van hun wijnen naar Nederland om te laten proeven door een panel met wijnprofessionals. Op woensdag 4 november 2020 proefden Job Seuren, Joep Speet, Jacqueline Snoeker en ondergetekende in het kantoor van Business France in Amsterdam zo’n 100 wijnen.

Een verslag van deze eerste Tastin’ France proeverij zonder publiek is vervolgens naar enkele honderden importeurs gestuurd. Met een veelbelovend resultaat, want het experiment leverde voor meer dan de helft van de 14 wijndomeinen nieuwe exportkansen op.

• Download hier het verslag van de Covid-19 editie van Tastin’ France 2020

Vragen over The French Wine & Spirits Business Network?

Michèle Lainé van Business France heeft de antwoorden:
E-mail: michele.laine@businessfrance.fr
Telefoon: + 33 1 73 07 26 23