Navitas Capital neemt meerderheidsbelang in Delta Wines

Navitas Capital, de investeringsmaatschappij sinds 2006 van de familie Zeeman van de gelijknamige textielketen, verwerft een meerderheidsbelang van 51% in Delta Wines.

Delta Wines (in 1985 opgericht door Teun Los en Pim Nolen) is de moedermaatschappij van DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines en Global Wine Operations. Het bedrijf is importeur en distributeur van meer dan 246 wijnhuizen.

Pim Nolen en Teun Los verkopen hun aandelen aan Navitas. Ook CEO Joris Snelten en Managing Directeur Ralph Zopfi dragen een gedeelte van hun aandelen over. Het zittende management en de vijfkoppige directie behouden gezamenlijk de resterende 49% aandelen.

Eveneens met hulp van investeringsmaatschappijen lijfde Delta Wines AN.KA Wines in Polen en Adveal Wines & Spirits in Tsjechië in. In 2019 was de geconsolideerde omzet van Delta Wines 208 miljoen euro.

Volgens het Financiële Dagblad verkochten Teun Los en Pim Nolen Delta Wines in 2007 aan HAL Investments en het management. In 2011 werd de rol van de investeerder overgenomen door Rabo Capital, kort daarna omgedoopt tot Nordian Capital Partners. Eind juli 2015 kochten het management en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf Nolen en Los de aandelen van Nordian terug.

Met grootaandeelhouder Navitas streeft Delta Wines naar verdere groei in binnen- en buitenland.

Lees hier het persbericht van Delta Wines