Na 30 jaar ziet de kelder van Perswijn daglicht op Youtube

klik om te bekijken

Het was jarenlang een geheimzinnige ondergrondse ruimte, waarvan zelden een beeld naar buiten kwam: de kelder van wijnmagazine Perswijn.

De kelder van Perswijn is piepklein en staat mudjevol met houten wijnkisten, wijnprullaria, lege wijnflessen die ooit geproefd zijn, half gevulde wijnflessen die kort geleden over de tong zijn gegaan en volle wijnflessen die op hun beurt wachten om gekeurd te worden.

Ik heb niet het idee dat hier ooit gestofzuigd wordt. Kan ook niet denk ik, daar is gewoon geen ruimte voor. Ook de trap naar dit ondergrondse wijnparadijsje staat trouwens vol met dozen.

Voor elke editie van Perswijn wordt hier voor 10 tot 12 pagina’s aan proefnotities gemaakt. Per jaar vinden op deze manier zo’n 6.000 wijnen hun bestemming in de kwispedoor. Op uw gezondheid.

Na 30 jaar duisternis krijgt het Perswijnkeldertje daglicht te zien: op het Youtube-kanaal van Perswijn. Na afloop van de wekelijkse proefsessies lichten hoofdredacteur Ronald de Groot en/of redacteur Lars Daniëls in korte filmpjes enkele van de meest opvallende wijnen uit.

In de serie ’10 jaar later’ zijn op bovenstaand filmpje (klik op het screenshot) 24 wijnen uit 2009 geproefd. Opstekers voor de volgende wijnen en wijnhandelaren:

• Chateau Freyneau Cuvee Traditionnelle 2009, Bordeaux Superieur, Cave de Wittenberg (€ 10,95)
• Château La Tour de By rouge 2009, Médoc, Colaris (€ 26,50)
• Salzberg 2009, Burgenland, Salzberg, Residence (€ 90)
• Pfaffmann 2009, Pfalz, Riesling, Auslese, Wijn van Joop (€ 12,95)

PS
Inschrijven voor de nieuwsbrief van Perswijn doe je hier:
perswijn.nl/nieuwsbrief