Nieuwe chique rosés bij Gall & Gall

Rosé is al jaren in opmars. Dit jaar lijkt een soort hoogtepunt voor de ambitieuze, prestigieuze en pretentieuze rosés uit de Provence te zijn. Gall & Gall heeft sinds kort twee nieuwe chique Provence-rosés in het assortiment.

😋 Domaine Royal de Jarras, Pink Flamingo Gris 2017,  € 8,99 Gall & Gall
IGP Sable de Camargue, dat kom je niet elke dag tegen. De eigenaar van het domein is minder onbekend: Vranken-Pommery. Rosé van grenache, 13% alcohol.

Redelijk eenvoudig en recht door zee, maar wel prettig kruidig en romig zacht, lichte bitters. Met aroma’s van perzik, meloen en peperige besjes. Wel goed gekoeld drinken, anders wordt hij slapjes en weeïg.

😀 Mirabeau, Etoile 2017, € 15,99 Gall & Gall
Côtes de Provence. Héél chique lichtroze kleur, bijna wit (dat is een soort statussymbool in de Provence-rosé, heb ik het idee). De Etoile is de duurste (en dus beste?) cuvée van Mirabeau, waarvan Gall & Gall nog 2 andere rosécuvées heeft. Gemaakt van syrah en grenache.

Subtiele florale kruidigheid in de geur, fragiele fruitigheid in de smaak, met perzik en abrikoos. Zacht en pittig met een tuinkruidig groenige frisheid. Alles is teer, fragiel, voorzichtig en verlegen, toch zit er een mooi ingetogen, verborgen intensiteit in deze wijn.