Nu ook Zwitserse ‘Rhônewijn’ bij Rhône Value Wines

Met het wijnhuis Les Fils Maye in de Valais heeft Rhône Value Wines het Zwitserse deel van de Rhônevallei aan het assortiment toegevoegd.

Rhône Value Wines (Warmond) beperkt zich niet tot de wijnregio’s langs de Rhône tussen Lyon en Arles. Het importbedrijf zoekt mooie wijnen in het gehele stroomgebied van deze rivier en de directe omgeving.

Zo staan op de lijst ook wijnen uit Savoie, Jura, Bouches-du-Rhône, Costières de Nîmes, Les Baux de Provence, Ardèche en nu dus ook uit het geboorteland van de rivier de Rhône.

Bij het Zwitserse wijnhuis Les Fils Maye in het dorpje Riddes, net even ten westen van de stad Sion, heeft de Rhône zo’n 120 kilometer (van de ruim 800) afgelegd vanaf de Rhônegletsjer bij de Furkapas waar de rivier ontspringt.

Voorlopig start eigenaresse Marga van Winsen met drie cépage-wijnen van petite arvine, païen (savagnin blanc) en pinot noir, plus de lokale roséwijn Dôle Blanche van pinot noir en gamay.

“Stuk voor stuk kwaliteitswijnen, heerlijk aromatisch en totaal anders qua karakter. Zwitserse wijnen komen helaas met een prijskaartje, maar u krijgt er veel wijn voor terug. Vooral de Dôle Blanche is een aanrader: een unieke rosé met aroma’s die je eerder bij een witte wijn verwacht. Très très delicieuse.”

De wijnen van Les Fils Maye zijn binnenkort via de website te bestellen.