Importeurs lanceren samen webshop Oostenrijkse wijn

Anfors Imperial, Wijnimport J. Bart, Poot Agenturen en Résidence Wijnen hebben samen een webshop voor Oostenrijkse wijn in het leven geroepen. Oostenrijksewijn.nl biedt op dit moment bijna 300 wijnen aan van een kleine 30 wijnhuizen uit vrijwel alle wijnregio’s van Oostenrijk.

Oostenrijksewijn.nl positioneert zich als ‘het meest complete platform over Oostenrijkse wijn voor de Nederlandse markt’. Met de beste wijnen in diverse prijsklassen en met uitgebreide informatie over de wijnen, de wijnmakers en de regio’s. Vorig jaar groeide de Nederlandse import van Oostenrijkse wijn met 32,5%.

Regina Meij, pionier met import van Oostenrijkse wijn in Nederland in de jaren 90 met Imperial Wijnkoperij (nu Anfors Imperial), is de drijvende kracht achter de gezamenlijke webshop. “Geweldig dat er nu een website is met Oostenrijkse wijnen van een aantal Nederlandse topimporteurs. Ik had 30 jaar geleden nauwelijks durven dromen dat Oostenrijkse wijn zo’n fantastische positie en reputatie zou hebben op de Nederlandse markt.”

Het platform staat overigens open voor uitbreiding. Regina Meij: “Ik hoop dat het smaakt naar meer en dat nog meer importeurs zich zullen aansluiten bij dit initiatief.”

Ook Master of Wine Cees van Casteren MW is betrokken bij Oostenrijksewijn.nl. Zodra de situatie omtrent Covid-19 het toelaat, gaat hij met Oostenrijksewijn.nl proeverijen verzorgen.

De wijnen van Oostenrijksewijn.nl zijn (ook) per fles te bestellen en bezorging is gratis vanaf €47,50.