Online platform Franse wijn, gedistilleerd, bier en cider

Op Tastin’ France, editie 2018 introduceerde het Franse agentschap voor de internationale handel Business France gisteren een nieuw internationaal platform voor de Franse drankenhandel: Market Place French Cellar.

Het gaat om een business-to-business website waar inkopers in de hele wereld en Franse producenten van wijn, gedistilleerd, bier en cider elkaar kunnen vinden en zaken kunnen doen.

Je vindt er informatie over de producenten en de wijnen, kunt aanbiedingen bekijken, offertes plaatsen en de producenten benaderen, bijvoorbeeld om samples aan te vragen. Ook alle exposanten van de diverse beurzen en proeverijen die Business France wereldwijd organiseert zijn op deze website te vinden.

Vorig jaar (2017) lanceerden de organisatie van wijnproducenten uit Occitanië (Languedoc-Roussillon, zuidwest Rhône en Midi-Pyrénées) een vergelijkbaar platform: Sud de France Wine Hub.

Ook voor Franse delicatessen en andere foodproducten is er een dergelijk online adres geopend: ‘Online inkoopadres Franse delicatessen voor professional’.