Events voor sommeliers, bartenders en restauranthouders op Wine Paris & Vinexpo Paris

©Foto: Philippe Labeguerie

Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 (13 t/m 15 februari) presenteert nieuwe evenementen en workshops voor bartenders en restauranthouders. Onder andere: Chef & Sommelier duo’s, Mixologist Battle en de World’s Best Sommelier Competition.

Chef-kok Guy Savoy – zijn restaurant in Parijs is voor het 6e jaar uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld – is ambassadeur van de 2023-editie van Wine Paris & Vinexpo Paris.

“Telkens wanneer er ergens in de wereld een fles wijn opengaat komt er een stukje Frankrijk […] mee overgewaaid…”, zegt hij over zijn passie voor de gastronomie.  

In een interview met Wine Paris & Vinexpo Paris vertelt hij over zijn vak, zijn favoriete wijnen, zijn nauwe samenwerking met de wijnwereld en het belang van wijn en gedistilleerd in het restaurantwezen.

World’s Best Sommelier Competition

Ook nieuw is de World’s Best Sommelier Competition vlak voor de opening van de beurs. Dit wordt georganiseerd door de Association de la Sommellerie Internationale (ASI). Paz Levinson (Best Sommelier of The Americas 2015), Heidi Mäkinen (Best Sommelier of Finland 2015) en Véronique Rivest (Best Sommelier of the World 2013) nemen het tegen elkaar op.

Thema van deze Battle of the Sommeliers is ‘Het effect van verschillende wijnvaten bij de vinificatie en rijping van wijnen’ – maandag 13 februari, 13.30-14.30 uur.

Chef & Sommelier duo’s

Gereputeerde duo’s van chefkok en sommelier presenteren op het podium creatieve en inspirerende wijn-spijscombinaties. Master of Ceremonie is Philippe Faure-Brac, ’s werelds beste sommelier in 1992. De duo’s zijn:

• Guy Savoy & Sylvain Nicolas – maandag 13 februari, 15:30-16:30 uur
• Thierry Marx & David Biraud – dinsdag 14 februari,15:30-16:30 uur
• Adeline Grattard & Marine Delaporte – woensdag 15 februari, 15:30-16:30 uur

The Mixologists’ Battle

Op woensdag 15 februari (10.30-12.00 uur) gaan vier gerenommeerde mixologen, die worden geselecteerd uit de selectie van OFF 2023 cocktailbars, de strijd aan. Zij maken elk vier cocktails. De winnende cocktail kan vervolgens door iedereen geproefd worden.

De juryleden zin Lionel Albano (oprichter van La Mentheuse), Marc-Antoine Fulconis (medeoprichter van Bulles de Ruche de Beeche), Gauthier Zucco (merkambassadeur van Bollinger Diffusion) en Benjamin Flavigny (merkambassadeur van Maker’s Mark France).

• Bekijk hier het volledige On!-evenementenprogramma
• Ga voor meer informatie naar wineparis-vinexpo.com
• Bestel je toegangsbewijs: badge.wineparis-vinexpo.fr