Paskamer (Amsterdam) ‘beste wijnbar 2022’

PR-bureau Pitch PR heeft Wijnbar Paskamer in Amsterdam verkozen tot ‘Wine Bar of the Year 2022’. Wijnbar L’Ouest in Rotterdam en Glou Glou in Amsterdam kregen een eervolle vermelding.

Paskamer verdient de hoofdprijs volgens de jury vanwege een zeer uitgebreide wijnkaart, een spannend assortiment van wijnen per glas, veel bijzondere wijnen per glas en een uitgebreide selectie van mooie, deelbare gerechtjes. De naam Paskamer verwijst naar het streven naar de mooiste wijn-spijscombinaties.

De inhoud van de wijnkaart was dit jaar een belangrijk element voor de ranking. “Hier zie je al heel veel vakmanschap en enthousiasme terugkomen”, volgens de jury. De ‘fantastische overzichtelijke en goed beschreven wijnkaart’ van de Rotterdamse wijnbar L’Ouest was voor de jury reden voor, laten we zeggen, de tweede plaats. Een waardering die ze wat de jury betreft delen met wijnbar GlouGlou vanwege het ‘adembenemend breed en diep assortiment aan natuurwijnen uit alle wind- en wijnstreken’.

De uitslag werd bekend gemaakt tijdens Horecava 2023 in RAI Amsterdam. De jury bestond uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav), Wim Wiersma (Winnaar van WBOTY 2019 – Wijnbar Shiraz), Hans van de Meeberg (Misset Horeca, De Buik) en Robert Verhoeven (Eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).