Highlights van Wine Paris & Vinexpo Paris 2023

De organisatie van Wine Paris & Vinexpo Paris is in volle gang. Op deze vierde editie zijn meer dan 45 landen zijn van de partij met wijn en/of gedistilleerd. Hier een korte schets van de stand van zaken op dit moment.

Bestel je toegangsbewijs: badge.wineparis-vinexpo.fr

• Het aantal exposanten heeft inmiddels de initiële doelstelling van 3.100 stands overtroffen. Op dit moment zijn er 3.315 exposanten, verdeeld over 8 hallen (3 meer dan in 2022).

• De Verenigde Staten maken hun comeback met wijnhuizen uit Californië, Oregon, New York en Washington.

• Alle Franse wijnregio’s en wijnmarketingbureaus presenteren zich gezamenlijk in een aparte zaal.

• Andere deelnemers zijn onder meer Argentinië, België, Canada, Duitsland, Griekenland, Japan, Libanon, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland.

• Ook zijn aanwezig de VSPT Wine Group uit Chili/Argentinië (die onlangs in Nederland een proeverij hielden), het Instituto dos Vinhos do Douro e Porto, het Consorzio di Tutela del Prosecco di Conegliano Valdobbiadene en Spaanse wijnhuizen verenigd als Very Fine Vinos.

• Gedistilleerde dranken presenteren zich in de Be Spirits-ruimte, waaronder Eyland Spirits (gin uit IJsland), Notaboo (vodka en whisky uit Canada), de Japan Sake en Shochu Makers Association en de Franse producenten van het National Armagnac BureauLa Mentheuse (roomlikeuren) en whisky van La Distillerie Warenghem uit Bretagne.

• Meer info in het volledige persbericht Wine Paris & Vinexpo Paris 2023

• Bestel je toegangsbewijs: badge.wineparis-vinexpo.fr