Wine Paris & Vinexpo Paris, hoe het begon

Wine Paris & Vinexpo Paris heeft best een bijzondere ontstaansgeschiedenis. In korte tijd hebben diverse Franse beursorganisatoren hun specialistische expertise en ervaring gebundeld om in Europa de eerste grote internationale wijn- en spiritsbeurs van het jaar te realiseren.

De eerste driedaagse beurs van Wine Paris vond plaats in 2019. Dat was destijds het resultaat van de samenwerking van twee regionale Franse beurzen: Vinisud en Vinovision. Vinisud organiseert al sinds 1994 beurzen in Montpellier met mediterrane wijnen (Frankrijk, Italië, Spanje). Vinovision is een relatieve nieuwkomer, die zich sinds 2017 focust op de promotie van Franse cool climate wijnen.

Fotoreportage van de eerste Wine Paris in 2019
Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 (14-16 februari) gaat door

Organisator Comexposium, de oprichter van Vinovision, is de eigenaar van Wine Paris. Sinds 2020 werken Comexposium Holding en Vinexpo Holding samen onder de naam Vinexposium. Behalve voor Wine Paris & Vinexpo Paris zetten deze twee partijen samen de schouders onder talloze internationale beurzen, waaronder WBWE Amsterdam, World Wine Meetings, Drinks America, alsmede Vinexpo Bordeaux en de diverse Vinexpo’s buiten Frankrijk.

De eerste editie van Wine Paris & Vinexpo Paris – met bijna 30.000 bezoekers uit 126 landen – was de Europese corona-uitbraken in 2020 nog net voor. Wegens de pandemie kon de beurs in 2021 echter niet doorgaan.

Sinds september zijn er evenwel weer diverse grote handelsbeurzen in allerlei sectoren georganiseerd. Frankrijk is vastbesloten dit in 2022 voort te zetten. De nieuwe editie van Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats op 14, 15 en 16 februari 2022 in Expo Porte de Versailles. Meer dan 2.800 wijnboeren, wijndomeinen, wijnmerken en distilleerderijen uit dertig landen presenteren zich.

Aangezien de coronacrisis nog niet onder controle is, neemt de organisatie van Wine Paris & Vinexpo Paris wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo is voor een bezoek aan het event, en ook voor toegang tot de horeca in Parijs, een vaccinatiebewijs of negatieve Coronatest vereist.

Bekijk hier het volledige gezondheidsprotocol:
https://www.vinexposium.com/en/wineparis-vinexpo/health-protocol/

Volgens de organisatie is de indeling van de beurs beter geordend dan de vorige editie in 2020, toen de inrichting nog veel weg had van twee aparte beurzen in één ruimte. Ook is het aanbod in 2022 groter en gevarieerder.

Drie van de vier hallen van het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles zijn gewijd aan Franse wijn. De vierde is gereserveerd voor wijnhuizen uit de rest van de wereld, onder andere Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Libanon, Argentinië, Spanje, Portugal en Italië.

Be Spirits by Vinexpo presenteert producenten van sterke dranken uit alle delen van de wereld. En natuurlijk zijn er diverse masterclasses, conferenties, One to Wine Meetings en andere events van de Vinexpo Academy in voorbereiding. Later meer nieuws hierover.

In een interview met Wine Business International zegt Rodolphe Lameyse, CEO van Wine Paris & Vinexpo Paris: ”De Franse wijnstreken bieden een uitgebreider aanbod dan ooit. En er zijn 30 internationale wijnbouwlanden vertegenwoordigd, 10 meer dan in 2020. Het aandeel van gedistilleerde dranken is met 20% toegenomen. En dat in een context van COVID die nog steeds internationale reizen beperkt. Niet slecht dacht ik!”

Ga voor meer informatie en een toegangsbadge naar wineparis-vinexpo.com

Studenten in de wijn en horeca krijgen korting. Ook groepspakketten zijn voordeliger, zoals drie entreebewijzen voor de prijs van twee.

Persbericht: Wine Paris & Vinexpo Paris: het wereldtrefpunt van de sector