Wine Paris & Vinexpo Paris, hoe het begon

Wine Paris & Vinexpo Paris heeft een bijzondere geschiedenis. In korte tijd hebben diverse Franse beursorganisatoren hun expertise en ervaring gebundeld om in Europa de eerste grote internationale wijn- en spiritsbeurs van het jaar te realiseren.

De eerste driedaagse beurs van Wine Paris vond plaats in 2019. Dat was destijds het resultaat van de samenwerking van twee regionale Franse beurzen: Vinisud en Vinovision. Vinisud organiseert al sinds 1994 beurzen in Montpellier met mediterrane wijnen (Frankrijk, Italië, Spanje). Vinovision is een relatieve nieuwkomer, die zich sinds 2017 focust op de promotie van Franse cool climate wijnen.

Organisator Comexposium, de oprichter van Vinovision, is de eigenaar van Wine Paris. Sinds 2020 werken Comexposium Holding en Vinexpo Holding samen onder de naam Vinexposium. Behalve voor Wine Paris & Vinexpo Paris zetten deze twee partijen samen de schouders onder talloze internationale beurzen, waaronder WBWE Amsterdam, World Wine Meetings, Drinks America, alsmede Vinexpo Bordeaux en de diverse Vinexpo’s buiten Frankrijk.

De eerste editie van Wine Paris & Vinexpo Paris – met bijna 30.000 bezoekers uit 126 landen – was de Europese corona-uitbraken in 2020 nog net voor. Wegens de pandemie kon de beurs in 2021 echter niet doorgaan.

Tijdens de editie van Wine Paris & Vinexpo Paris op 14, 15 en 16 februari 2022 in Expo Porte de Versailles presenteerden zich 2.864 wijnboeren, wijndomeinen, wijnmerken en distilleerderijen uit 32 landen.