Sommeliers op ‘stage’ bij Duitse wijnmakers

Het Informatiebureau voor Duitse Wijn (IDW) heeft een uitwisselingsprogramma voor jonge sommeliers op touw gezet in samenwerking met jonge, vooruitstrevende wijnmakers van Generation Riesling.

Dertien jonge leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers hebben zich aangemeld voor de zogenoemde Generation Riesling Wijn Buddy om enkele dagen mee te draaien op het wijndomein van een van de leden van Generation Riesling.

Zestig (van de 550) leden van Generation Riesling stelden zich beschikbaar voor dit project. In samenwerking met het IDW is de best mogelijke match tussen sommelier en wijnmaker gemaakt. Leden van dit samenwerkingsverband, dat al 15 jaar bestaat, zijn maximaal 35 jaar oud. Het uitwisselingsproject zal jaarlijks worden herhaald.

De meeste van de dertien sommeliers gaan in september tijdens de oogst in Duitsland aan de slag, waarna zij later samen met de wijnmaker een wijnproeverij in Nederland organiseren voor wijnprofessionals om importmogelijkheden te onderzoeken.