Crowdfunding voor boek over Portugese wijn

Na de succesvolle crowdfunding in 2018 voor Amber Revolution, een boek over orange wine, komen wijnschrijver Simon J Woolf (Amsterdam, The Morning Claret) en fotograaf Ryan Opaz (Porto, Catavino Stories) met een tweede wijnboek: Foot Trodden – Portugal and the wines that time forgot. De crowdfunding via Kickstarter voor dit project is van 18 februari tot 17 maart. Het boek verschijnt op 21 oktober.

We kunnen denk ik vooral aandacht verwachten voor de nieuwe lichting ambachtelijke wijnmakers, inheemse druivenrassen, natuurwijn en traditionele wijnmaaktechnieken. Deze verwachting is onder andere hierop gebaseerd: Simplesmente Vinho, Portugese vin naturel.

De makers zelf omschrijven de inhoud als volgt. “Hear the story of independent winemakers, mavericks and rule-breakers who are redefining Portuguese wine.