‘Wijn op de 1,5m Lijn’ steunt kleine wijnhandelaren

‘Wijn op de 1,5m Lijn’ is een non-profit project om kleine zelfstandige wijnondernemers te steunen. Het gaat om een serie van drie korte videoportretten van Amsterdamse wijnhandelaren, die tevens een aantrekkelijk geprijsd wijnpakket aanbieden.

We maken kennis met wijnhandelaren in crisistijd, hun assortiment en hun visie op wijn. Een aantal unieke wijnen die samen met de ondernemers zijn uitgezocht, wordt in het filmpje door drie wijnexperts geproefd en kort toegelicht.

Wijn op de 1,5m Lijn is een coproductie van Heleen Schreuder van pr-bureau Italent, haar zoon Bas (Sebastiaan) de Zwart, startend ondernemer met het grafisch ontwerpbureau Studio Sebas, en vinoloog Oda van Stekelenburg van de Italiaanse Wijnschool.

Initiatiefnemer Heleen Schreuder: “Een tijdje geleden kreeg ik het idee iets te doen met kleine wijnhandelaren. Omdat de horeca gesloten is, verliezen zij het leeuwendeel van hun omzet en moeten zich nu meer dan ooit op de consument gaan richten. Hoe pakken zij dat aan? Er is voor Oda en mij nu ook minder werk, een goed moment om iets nieuws te starten. Vandaar deze no-budget coproductie.”

Omdat zowel Heleen als Oda zijn gespecialiseerd in Italië, worden de wijnpakketten samengesteld met uitsluitend Italiaanse wijn. “Bovendien zijn in de Europese wijnwereld de Italiaanse wijnboeren misschien wel het zwaarste getroffen door de crisis.”


Bekijk hier de productie met Mattijs Koornneef van Enoteca Sprezzatura.

< < < Klik

Het ‘Wijn op de 1,5 meterlijn | Hèt social distancing pakket’ van Enoteca Sprezzatura bevat drie witte en drie rode wijnen van kleine en bijzondere Italiaanse producenten. Kosten: € 80,00, inclusief bezorgkosten.

Bekijk de video met Olle Swets van De Wijnwinkel.

< < < Klik

De ‘Anderhalve meter wijnselectie’ van De Wijnwinkel bestaat uit zes karaktervolle, biologische Italiaanse wijnen.

Dit pakket kost € 90,00 inclusief bezorgkosten.

Bekijk hier het filmpje met Bart Roos van Wine & Roses van Wine & Roses.

< < < Klik

Het 1,5-meter aanbieding met zes Italiaanse wijnen van Wine & Roses kost €73,-. Bezorging is gratis in Amsterdam.

• Tip. Meest gelezen ‘corona-artikel’ op WINO:
‘Zo overleeft de wijnhandel in quarantaine’