Kort & Wijn – leuke nieuwe dingen

Over nieuwe wijnen, nieuwe wijnbars, nieuwe wijnwinkels, crowdfunding voor een amfora en ‘het glas wijn bij de kapper’, onder andere.

.

What about de blurring-plannen?

Vorig jaar zomer diende VVD-Tweede Kamerlid Ziengs een wetsvoorstel in over blurring van horeca en detailhandel. Hoe staan de zaken ervoor met ‘het glas wijn bij de kapper’? 

Nieuwe wijnbar in Zwolle

In Zwolle is Wine & Foodbar OAK geopend aan het Gasthuisplein 23. “Een plek waar je samenkomt met vrienden of familie, in een relaxte setting, met lekkere muziek, maar allemaal zonder al teveel poespas.”
.

Top 5 aantrekkelijkste wijnmarkten

Nederland is het op vier na meest aantrekkelijke land voor de internationale wijnhandel volgens marketingbureau Wine Intelligence. De VS staat op 1, gevolgd door Canada, Frankrijk en Duitsland.

.

Rotterdamse wijnimporteur opent wijnlokaal

Wijnimport LenselinQ verhuisde in mei (2019) van de Oppert naar de Haagseveer 32. Nu is in het pand ernaast Wijnlokaal LenselinQ geopend.


.

Crowdfunding voor een amfora

Opvallende actie van wijnhandelketen Grapedistrict afgelopen zomer. Koop een doos met wijn die nog gemaakt moet worden en help daarmee de wijnmaker bij de financiering van de aardewerken amfora waarin de wijn gaat rijpen.
.

12 nieuwe Gall & Gall-wijnen

Gall & Gall heeft 12 nieuwe wijnen. Een multitregionale Italiaan, 2 verrassende Argentijnen, nieuwe Chapoutiers, een beauty van de Etna-vulkaan, plus Zuid-Afrika, Portugal, Spanje, de Languedoc en 2 nieuwe rosés.
.

Rieslinghuis opent winkel

Wijnimporteur Rieslinghuis / webshop Morstein heeft een wijnwinkel geopend aan de Grote Krocht 26 in Zandvoort.

David en Felix Warners importeren sinds 2008 onder de naam Rieslinghuis Duitse rieslingwijn. De webshop Morstein, met een selectie luxe wijnen uit diverse landen, is opgericht in 2018.