Consumenten helpen wijnmaker Gabriël aan een amfora

Opvallende (crowdfund)actie van wijnhandelketen Grapedistrict. Koop een doos wijn die nog gemaakt moet worden en help daarmee de wijnmaker bij de financiering van de aardewerken amfora waarin de wijn gaat rijpen.

Grapedistrict: “Gabriël Cuisset van Château Grinou (Bergerac), heeft er altijd van gedroomd om zijn witte druiven te laten rijpen op een amfora van terracotta. Een amfora is niet goedkoop, daarom heeft hij jouw hulp nodig!”

Als 200 mensen een doos van 6 flessen voor €77,95 bestellen die bezorgd wordt zodra de wijn in 2020 klaar is, dan heeft de wijnmaker zijn amfora van bijna €16.000,- terugverdiend.

Ik neem aan dat 200 deelnemers het maximum is omdat de amfora een inhoud heeft van zo’n 1.000 liter – 200 x 6 x 0,75 = 900 liter. De investering of de prijs van de amfora (inclusief transport enzo) is €15.590,-.

De wijnomschrijving is nu onder andere: Druiven: muscadelle, sauvignon, sémillon, Smaakt naar: een spannende mix van…? en Lekker bij: dat gaan we samen ontdekken.

Zoals dat hoort bij een crowdfunding wordt het slagen van de fondswerving gezamenlijk gevierd. Wijnmaker Gabriël Cuisset zal persoonlijk aanwezig zijn bij de releaseparty ergens begin 2020. Tevens houdt hij iedereen tijdens het hele productieproces op de hoogte van de vorderingen.