‘Languedoc presteert beter dan alle andere Franse wijnen’

De Languedoc heeft een goed jaar achter de rug. Zowel de opbrengst als de omzet steeg.

De oogst in 2018 was met 12.6 miljoen hl wijn 21% groter en de omzet met 578 miljoen euro 10% hoger dan in 2017, waarin de regio te kampen had met slechte weersomstandigheden. Aldus de Languedoc-organisatie CIVL.

De Languedoc-wijnen zijn goed voor 11% van het volume in Zuid-Frankrijk. De meeste wijn – 63% – blijft nog altijd in Frankrijk zelf. Daarvan is 74% rood, 16% rosé en 10% wit.

Niettemin bereikte de export in 2018 een nieuw record met een omzet van ruim 212,5 miljoen euro, een stijging van 2%. Onder andere in Duitsland, België, Groot-Brittannië, de VS, China en Japan zijn goede zaken gedaan.

Volgens de CIVL presteert de Languedoc beter dan álle andere Franse wijnen.