Joost de Bruijn (De Bruijn Wijnkopers) naar Activin

Joost de Bruijn (links), Jolanda Lamboo en Bert de Boer

Joost de Bruijn van De Bruijn Wijnkopers in Nijmegen treedt in dienst van Activin Wine Group in Zoetermeer. Activin noemt de overstap ‘de absolute wijntransfer van het jaar voor de Nederlandse retail- en horecawereld’.

Joost de Bruijn verkocht zijn aandelen in het familiebedrijf De Bruijn Wijnkopers twee jaar geleden aan zijn broer. Hij wordt bij Activin Wine Group directeur Business Development.

Bert de Boer van Activin: “Joost is grootgebracht met de fles, hij heeft een enorme wijnpassie, een grote kennis, een grote commerciële drive en een geweldig netwerk. Hij is de zevende generatie uit een geslacht dat al sinds 1772 wijnkoper is, dus dan mag je wel stellen dat het in zijn genen zit. Joost kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van onze onderneming.”

De Boer richtte Activin 22 jaar geleden op. Het familiebedrijf bestaat nu uit vier strategische businessunits: Activin, L’Exception, Kepler15 en The Vintage 3.0. Vorig jaar noteerde Activin Wine Group een omzet van een kleine 50 miljoen euro. In het familiebedrijf werken ruim 50 mensen, waaronder Berts zonen Gino en Sergio en compagnon Jolanda Lamboo en haar zoon Lars.

• Lees het persbericht ‘Activin haalt commercieel kanon Joost de Bruijn binnen’