Wijnfestival in Utrecht viert de wijndruif

De eerste Nacht van de Wijn breekt aan op zaterdag 6 juli om 20:00 uur in de Utrechtse Central Studio’s. Bijzonder kenmerk: naast muziek, entertainment en foodtrucks staat het ontdekken van wijndruiven centraal.

Bij diverse druivenbars maak je kennis met bekende en onbekende wijndruiven die je allemaal per slokje kunt proeven. Zo ontdek je nieuwe, verrassende smaken.

Je kunt stemmen op je favoriete druif. Om middernacht precies wordt op feestelijke wijze de Populairste Druif van Nederland 2019 bekendgemaakt.

Tevens staat ‘Nederlands grootste plenaire wijncollege’ op de agenda, dat wordt bekroond met een speciaal voor dit wijnfestival in het leven geroepen aanmoedigingscertificaat van de SDEN.

• Lees meer in het persbericht: Eindelijk is hij er dan: ‘De Nacht van de Wijn’

De Nacht van de Wijn is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen van evenementenorganisatie Meisjes van de Wijn en wijnschrijver Janna Rijpma-Meppelink, ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Pitch Communicatie & PR en Pays d’Oc IGP wijnen.