2e editie natuurwijnfestival VI.NO.SO in Amsterdam

Natuurwijnfestival VI.NO.SO beleeft op zondag 19 mei zijn tweede editie met ruim 50 wijnboeren. Een kleine 20 van hen zoekt een importeur.

Wijnmakers uit Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië en Nederland laten hun wijn proeven van 12:00 tot 19:00 uur in de pop-up pizzeria en wijnbar Klaproos in Amsterdam-Noord.

Yannick Slagter, mede-organisator van het festival: “Het succes van de eerste editie ligt in lijn met de flinke opmars van natuurwijnen. Bewuster en gezonder eten en drinken wordt steeds populairder en we merken dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten niet achter willen blijven.”

Zeven importeurs van natuurwijn zijn bij die evenement betrokken en laten één of meer van ‘hun’ wijnboeren overkomen. Daarnaast zijn er een kleine twintig wijnboeren van de partij die nog op zoek zijn naar representatie in Nederland.

Yannick: “Om ook de consument te verleiden voor deze prachtige godendrank pakken we het dit jaar groter aan. We hopen dat bezoeker op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken wat zij lekker vinden binnen de wereld van natuurwijnen.”

Voor wie er een hapje bij wil eten zijn er pizza’s en antipasti verkrijgbaar.

Regel je tickets à € 15,- via www.vinosofestival.nl. Bij de ingang krijgen bezoekers een gratis proefglas als entreebewijs.

Op Facebook en Instagram worden regelmatig updates over het programma gedeeld.