Nieuwe krachten bij e-Luscious (wijn en koffie)

Spike Huisman

Online wijn- en koffiehandelaar e-Luscious in Gorredijk, eigenaar van Wijnvoordeel, Wijnbeurs, 94 Wines, Wijnoutlet, By the Grape, Koffievoordeel en Leon Colaris, heeft Bart Kuppens (ex-Unilever) als nieuwe CEO aangetrokken en Spike Huisman (ex-category manager wijn bij Albert Heijn) als nieuwe labelmanager van Wijnvoordeel.

“Het is onze ambitie om naar € 150 miljoen online omzet te groeien”, aldus Bart Kuppens. “Door goed te luisteren en steeds beter in te spelen op wat huidige en nieuwe klanten willen. Steeds persoonlijker, steeds efficiënter. Testen, meten en leren. Data gedreven. Startend vanuit de leidende positie in de Benelux en met stevige internationale groei-ambities.”

Spike Huisman was medeverantwoordelijk voor de wijninkoop van C1000, Jumbo en meest recent Albert Heijn.

“Na ruim 8 jaar betrokkenheid binnen grote retailers heb ik besloten om de stap naar het groeikanaal van de toekomst te maken: e-commerce”, zegt Spike Huisman over zijn overstap naar Wijnvoordeel. “Niet alleen geloof ik sterk in de toekomstpotentie en -groei van wijnverkopen binnen dit kanaal, Wijnvoordeel is daar ook marktleider in en de ambities in samenwerking met de investeerder Gilde Equity Management zijn hoog om deze positie verder uit te breiden. Het is een uitgelezen kans voor mij om mijn ervaringen met de wijnretail te delen en tegelijkertijd me verder te verdiepen in de e-commerce.”