Wine Paris 2019 – de eerste editie


11 februari 2019 – De eerste editie van de nieuwe driedaagse beurs Wine Paris gaat van start. Het resultaat van de samenvoeging van de twee grote wijnbeurzen Vinisud en Vinovision.

Copyright foto’s: Eelco van Wieringen

Opposites attract. Daar waar de een geboren wordt in de zinderende hitte, vecht de ander tegen de kouwelijke omstandigheden van wijnbouw richting de polen. Door deze scherpe tegenstelling vormen ze juist elkaars ideale partner. Vinisud richt zich op de mediterrane wijnen, Vinovision op haar directe tegenpool: coolclimate-wijnen uit de hele wereld.

Dit jaar bundelen ze de krachten in Paris, prima bereikbaar aan het randje van de Boulevard Périphérique.

Uiteindelijk zijn daarmee alle Franse regio’s en coolclimate-wijnen uit 24 andere landen verzameld in de twee gigantische hallen van de Porte de Versailles. 2.000 producenten in totaal, bezocht door 26.700 bezoekers die voor 30% niet-Frans zijn.