‘Wijnvrouw van het jaar 2019’ – je kunt nu stemmen

Birthe van Meegeren, Michèle Lainé, Monique Breuer en Esmee Langereis zijn de vier genomineerden voor ‘Wijnvrouw van het Jaar 2019’, die dit jaar voor het eerst wordt gekozen.

De verkiezing is een initiatief van Barbara Verbeek (Wijntheater) en Clarissa Slingerland (MissPublicity).

“De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier heeft gemaakt. Het is daarom de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten.”

Naast het oordeel van de jury – Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt, Masterchef), Heleen Boom (theater-restaurant Bouwkunde), Peter van Houtert (Verbunt-Verlinden, KVNW) en Barbara Verbeek (Wijntheater) – weegt de voorkeur van het publiek mee.

Je kunt je stem uitbrengen op www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

Op vrijdag 31 mei wordt in Villa Westend in Velserbroek tijdens Villa’s Culinair Wijntheater de eerste Wijnvrouw van het Jaar bekendgemaakt.

Champagnehuis Ayala is sponsor van de award. Toepasselijk, want Caroline Latrive is als vrouwelijke chef de cave van Ayala in de Champagne een uitzondering.