Barrel (Groningen) Winebar of the Year 2018

Barrel Wijnlokaal in Groningen heeft de 5e editie van de verkiezing ‘Wine Bar of the Year 2018’ gewonnen. Als 2e eindigde Wijnbar het Eigendom in Rotterdam en nummer 3 werd wijnbar Shiraz in Amsterdam.

Meer dan 12.000 mensen brachten hun stem uit en 15 finalisten kregen onaangekondigd een bezoek van de jury.

De wijnkaart van Barrel telt meer dan 500 wijnen, waarvan er zo’n 50 per glas kunnen worden besteld. De zaak heeft een Proefkamer voor maximaal 18 personen en een besloten Wijnlokaal met een capaciteit tot 50 mensen.

Voor snacks maakt Barrel wekelijks een selectie uit het aanbod kazen en charcuterie van regionale leveranciers en van Kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen, volgens Barrel een van de beste kaasspecialisten ter wereld.

Naast de Barrel-wijnbar aan de Haddingestraat 27 (sinds 2014) opende in december 2018 de Barrel Wijnwinkel, aan de Nieuwe Ebbingestraat 23.

De jury schrijft:

”Het moment dat je deze wijnbar binnenstapt is het direct duidelijk dat gasten hier komen om van wijn te genieten. Met verschillende wijnboeken en tijdschriften en achterin een extra proeflokaal is dit een zaak die wijnsfeer ademt. Wijnkennis en wijnbehandeling, niet alleen van eigenaar maar ook van andere medewerkers, is voorbeeldig.”

De jaarlijkse verkiezing Wine Bar of the Year (sinds 2013) is een initiatief van PR-bureau Pitch PR wordt gesponsord door Coravin. Op de website wine-bars.nl staan nu meer dan 140 wijnbars vermeld. De jury werd dit jaar gevormd door Sharon van Lokhorst (winerebel.nl), Robert van Dijk (Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca), Ron Vermeulen (food-market.nl), Romy Kooij (miss-winelane) en Robert Verhoeven (Pitch PR).