Actieplan voor bevordering Frans wijntoerisme

Tijdens de eerste Nationale Conferentie ter bevordering van het Wijntoerisme in Parijs (29 november 2018) presenteerde het Conseil Supérieur de l’Oenotourisme een actieplan om het Franse wijntoerisme verder te bevorderen.

Meer dan 800 professionals uit de wijnwereld en de toeristische sector kwamen in Parijs bijeen om de organisatie en promotie van het Franse wijntoerisme te bespreken en te verbeteren.

De belangstelling voor het bezoeken van Franse regio’s neemt toe. In 2016 maakten zo’n 10 miljoen mensen, waarvan 40% buitenlanders, in Frankrijk een wijnreis. Dat is 33% meer dan in 2009. De totale economische opbrengst wordt geschat op 5,2 miljard euro.

Een van de aangekondigde actiepunten is het meer inhoud en bekendheid geven aan het kwaliteitslabel voor reisbestemmingen en accommodaties Vignobles & Découvertes, waarbij er extra opleidingen beschikbaar komen om wijnondernemers te helpen bij de verbetering van hun toeristische aanbod.

In samenwerking met Atout France zal meer wijntoeristische informatie online worden aangeboden. Ook de wensen van de toeristen zelf zullen worden geïnventariseerd, terwijl de Franse wetgever wordt gevraagd de regels te versoepelen om toeristen te laten helpen bij de oogst en toegang te geven tot historische wijnkelders en opslagruimtes.

Lees het persbericht ‘Franse wijntoerisme in de lift, actieplan onthuld op grote Parijse conferentie’