BRUUT, nieuwe wijnbar in Enschede

Wijnbar en bistro BRUUT is vorige week geopend aan de Noorderhagen 42 in Enschede.

Eigenaar is Jarno Bruggeman, mede-oprichter en voormalig mede-eigenaar van de Twentsche Foodhal en bekend van evenementen als Foodtruckfestival Stoer Voer, Food and Fashion Haaksbergen en Wijnfestival Bruut.

De keuken staat onder leiding van Rolf Weyzig, bekend van Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum.

Een vluchtige blik op de wijnkaart met meer dan 100 wijnen op fles, waarvan bijna de helft tevens per glas kan worden besteld, moet wijnkenners tevreden stellen.

Op het eerste oog ziet het aanbod er bijzonder goed uit: gewaagd, origineel en verrassend. Met kennis van zaken samengesteld en schappelijk geprijsd. Ik ben zelf al direct van de selectie overtuigd als ik zie dat er wijnen te krijgen zijn van Marco De Bartoli.

Joost Dijkgraaf van Dagblad Tubantia schrijft: “De wijnbar ziet er mondain gestileerd uit. Stoere uitstraling, houten vloer en plafond, warm kleurgebruik. Charles Aznavour zingt zachtjes op de achtergrond. We ploffen neer op een riante loungebank met uitzicht op het dakterras, van waar je de Alphatoren én Grote Kerk kunt zien.”

Ook de bediening en de keuken is naar wens van de recensent. “BRUUT is een aanwinst voor culinair Enschede. Brutaal, ambitieus en hip. En het predicaat ‘roaring’ is een kwestie van tijd.”

Lees hier de volledige recensie: ‘Nieuw: wijnbar geopend in centrum Enschede’