Kroatische wijn op Curaçao

Sinds kort voorziet Croatiangrapes.com (Amsterdam) Curaçao en Bonaire van Kroatische wijn. De importeur doet dit in samenwerking met Wijnhandel Servir Frais op Curaçao.

Croatiangrapes importeert wijn van een achttal Kroatische wijnhuizen. Servir Frais, gevestigd op Curaçao sinds 2007, verzorgt de distributie ervan aan particulieren en horeca op de twee eilanden.

Voor Servir Frais is het te ingewikkeld om zelf wijn uit Kroatië naar het Caribische eiland te halen. De wijnen worden nu via Rotterdam naar Curaçao verscheept. Volgens de importeur is het voor het eerst dat er Kroatische wijn verkrijgbaar is op de Caribische eilanden.

Op de eilanden wordt veel wijn uit de nieuwe wereld, met name uit Zuid-Amerika, verkocht, zegt Arie Pieter Imhoff van Servir Frais. “Daarom focussen we ons voornamelijk op Europese wijnen. Frankrijk blijft het hoofdaandeel, maar inmiddels zijn ook Spanje, Portugal en Italië beter vertegenwoordigd. En dan nu Kroatië. Daar zijn we heel blij mee, want we zijn de eerste in deze regio die Kroatische wijn op de kaart mag zetten.”