’s Werelds beste sommelier wordt gekozen in Antwerpen

Lendl Mijnhijmer vertegenwoordigt Nederland

De 16e editie van de driejaarlijkse wedstrijd Best Sommelier of the World van de Association de la Sommellerie Internationale (ASI) wordt gehouden in Antwerpen van 11 tot en met 15 maart 2019.

Wijnstad Bordeaux was ook kandidaat als locatie voor de internationale competitie, maar tot ieders verrassing kreeg de Scheldestad de voorkeur van de leden van de internationale sommelierclub.

De ASI bestaat volgend jaar 50 jaar. Ook de eerste editie van de wedstrijd (1969) vond ook plaats in België, in Brussel.

“We willen in 2019 de wereld tonen wat België allemaal te bieden heeft en het vak van sommelier ook voor een jong publiek aantrekkelijker maken”, zegt William Wouters, voorzitter van het Belgische Sommeliersgilde dat het evenement mede gaat organiseren.

Meer dan 60 landen doen volgend jaar mee aan de wedstrijd. De laatste editie van de competitie in 2016 in Mendoza werd gewonnen door de Zweed Arvid Rosengren, die werkt voor restaurant Charlie Bird in New York.

Lendl Mijnhijmer (Restaurant Bougainville, Amsterdam) vertegenwoordigt Nederland in de komende editie. Namens België treedt Antoine Lehebel (BonBon**, Brussel) in de arena.

Het wereldkampioenschap in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen kan live worden gevolgd op een groot scherm, waar plaats is voor 2.000 mensen. De beelden worden tevens via het internet gestreamd.