Proef de Ahr met Perswijn

Perswijn Magazine organiseert op zondag 21 oktober in het Amstel Hotel in Amsterdam een overzichtsproeverij van wijnen uit het Ahrdal – ‘een waar pinotparadijs’.

Negen jaar geleden was ikzelf voor het eerst een middagje in de Ahr, op de terugweg van een bezoek aan Oostenrijk.

Het landschap van Wachau en omstreken is fantastisch, maar daar was ik op voorbereid. Van de Ahr had ik me eerlijk gezegd geen voorstelling gemaakt, zo woest zal dat toch niet zijn zo dicht bij Nederland? Echt wel!

De Ahr, een van de noordelijkste kwaliteitsgebieden van Europa als wijnland, staat met zijn imponerend steile hellingen van leisteen en Grauwacke (mineraalrijk zandsteen) fier op de kaart vanwege de reputatie van zijn wijnen van spätburgunder en frühburgunder. Inderdaad een ‘wahr’ pinotparadijs.

Professionals en consumenten zijn op zondag 21 oktober welkom in het Amstelhotel op de overzichtsproeverij van 20 wijnproducenten. > Reserveer hier uw ticket