Tour de Terroir door wijnregio Limburg

23 Augustus 2018 – Annaline Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht en Maurice Warnier van Vinteur geven een perspreview van hun nieuwe wijntoeristische project: compleet verzorgde wijntrips per touringcar langs Nederlands-Limburgse en Belgisch-Limburgse wijngaarden en wijnhuizen.

Copyright foto’s: Eelco van Wieringen

We beginnen bij Mes Amis met een lunch (inclusief de eerste glazen Limburgse wijn) om vervolgens een bezoek te brengen aan Wijngaard St. Martinus, Wijnkasteel Genoels-Elderen, de Apostelhoeve en Hoeve Nekum. Onderweg vertelt Maurice Warnier over de streek en de Limburgse wijnbouw en genieten we van het landschap.

Niet toevallig eindigt onze rondrit vandaag op het jaarlijkse Preuvenemint op het Vrijthof, waar we in de stand van Mes Amis nog talloze andere Limburgse wijnmakers en hun wijnen leren kennen.

De Limburgse Tour de Terroir is een leuke manier voor een breed publiek om kennis te maken met Limburg als wijnregio. Er zijn diverse varianten en arrangementen mogelijk voor een groepstour door het Limburgse wijnlandschap.

> Bekijk de flyer van Vinteur of lees de toelichting van Mes Amis.

> Lees het persbericht ‘Wijnrestaurant Mes Amis en Vinteur zorgen voor culinair wijntoerisme in Limburg’